Utmaningen!

Ryttare; Jessica Mattsson Foto; Mikael Sjöberg

Bakgrund;

Återigen har behovet väckts av att ryttarna inte har tillräcklig grundkondition och koordination som räcker en hel tävlingsbana runt inklusive framhoppningen.

Att anspänningen är hög inne på hoppbanan är ju självklar och tar därmed ytterligare energi från ryttaren. Detta gör att alltför ofta lyckas inte planen hållas inne på banan, men framför allt fokus till sista hindret tappas allt för ofta. Inte så ovanligt att få höra ”jag hade bara lite otur” eller ”sista hindret var lite oschyst byggt eller placerat av banbyggaren”.

Dessutom visar det sig allt för ofta att koordinationen inte riktigt hänger med när pulsen går upp lite och därmed blir kanske inte det ledande tygeltaget eller den finstämda halvhalten otajmad till hästen och uppgiften i rätt ögonblick.

Vad göras;  Så därför införskaffade jag mig hjälp från de bästa fysiologerna av en snabb lösning för att förebygga ”Stolpe ut effekten” till mina ryttare inför årets tävlingssäsong som tyvärr nu drabbats av lite stiltje i och med Corona utbrottet. Så nu kompletterar vi träningen med en intensiv uppbyggnad av oss själva som idrottare.

Dessutom med detta träningsupplägg / tävling får vi fram en motivationshöjare… Eller en indikator på att vi kanske ska sänka tävlings / träningsambitionerna så att vi inte lurar oss själva, men framför allt att inte hästen ska bli lidande för att inte ryttaren har tillräcklig disciplin och självinsikt för att utveckla sig fysiskt. Detta som man begär av sin häst.

Tävlingen;   Härmed utlyser jag en tävling i tre delar som kommer att pågå fram till midsommar.

Alla ska kunna vara med på sin nivå, precis som på riktiga hopptävlingar. En del hoppar blåbärshoppning och en del hoppar 150-hoppning nationellt eller internationell hoppning.

Mål ett att vara med i tävlingen, mål två höja sin EGEN nivå och mål tre slå rekord och tävla mot andra likasinnade tävlingsryttare. För att vara med i tävlingen så krävs det att man har tillgång till ett hopprep. Det finns ett hopprep på varje träningsställe som jag håller träningar på (veckoträningar) att lånas. Fram till den sista mars kan man köpa hopprep med räkneverk för 50 kr på Kjell & Company. Annars kan man via mig tinga upp ett hopprep av mig från Kjell & Co. för samma pris, (har ett litet lager).       

Regler;    

Du behöver hoppa med hopprepet i 3 minuter och att någon filmar detta på WhatsApp som du sedan skickar till mig. Så fort du har skickat in filmen med ditt namn också, så är du med i tävlingen.
Filmen skall vara inne senast den 9 april, för att kunna vara med i första tävlingen.

Tävling 1. Det är att deltaga. 5 stycken priser lottas ut till alla som är med i tävlingen. Utlottningen sker 10 april.

Tävling 2.  Där ska man tävla mot sig själv. Så många varv som möjligt på 3 minuter.   De 5 som har den största utgångsförbättring mot när de började tävlingen får pris.  Film skall inskickas för att dokumentera utvecklingen. 3 st. tröstpris kommer att utdelas, för väl kämpande.

Tävling 3. De tre snabbaste ryttarna kommer att få pris, varav vinnaren inte kommer ångra sig. 😊     

Lycka till och låt tävlingen börja!