Träningstips i naturen

En komplett ridanläggning är det få som har tillgång till och att rida i naturen kan därför vara ett bra komplement till din träning.

Fyra tips på träningsmöjligheter i naturen:

Klättring
Klättring uppför stärker hästens fram- och bakdel. Det är dock viktigt att hästen inte rusar ifrån arbetet – ju lugnare tempo, desto bättre träning.
Klättring nedför tvingar hästen att trampa längre inunder sig med bakbenen och är därför en bra metod att använda när din häst har svårt för att samla sig.

Intervallträning
Grus- och gräsvägar är perfekta för konditions- och styrketräning. Rid ett bestämt antal minuter i kontrollerad galopp och skritta sedan samma antal minuter. Upprepa intervallerna och hästen blir både starkare och även uthålligare.
Övergångar
Utnyttja raksträckor genom att träna tempoväxlingar och övergångar mellan gångarterna. Träning i naturen främjar många gånger en bättre bjudning och ökningarna kan bli både en och två gånger bättre än i manegen. Tänk på att… Det är minst lika viktigt att hästen svarar på förhållningar som framåt.
Sidvärtsrörelser
Skänkelvikningar, öppnor och slutor går utmärkt att utföra i naturen. Den förbättrade bjudningen främjar sidvärtsrörelser i rätt riktning.
Glöm inte…

.. att bestämma yttertygel innan du börjar med en övning. Skog, vägar och öppna ytor ger sällan en given yttertygel och det är därför lätt att fastna i båda tyglarna.
… din mobiltelefon.
Är det mörkt? Använd reflexer – billigare livförsäkring är svårt att hittaJulia Engsner och Irie trimmar på stubbåkern – den perfekta ridbanan på hösten. Glöm dock inte att fråga markägaren om lov först…
Publicerat i Nyheter