Ny termin, nya mål

För att nå största möjliga framgång i höst är det viktigt med tydliga mål. Om du vet vad du strävar efter är det lättare att uppnå det! 

Steg 1: Mål – vad vill du uppnå? Relevanta och realistiska mål/delmål.
Ex. Bli stark och liksidig i ryggen

Steg 2: Anledning – varför måste/vill du uppnå målet? Ju mer relevant målet är, desto lättare är det att vara fokuserad.
Ex. En stark och liksidig rygg behövs för att jag ska orka rida ”ända in i mål” och för att jag ska kunna utveckla min häst optimalt. Om jag inte orkar i högervarvet kommer min häst också bli oliksidig och vi kommer få onödiga fel i det varvet. 

Steg 3: Tid – när ska målet vara uppnått?
Ex. Innan SM-kvalen 

Steg 4: Plan – hur ska du göra för att uppnå ditt mål?
Ex. Gå till gymmet två gånger i veckan, fokus på ryggen/bålen.

Steg 5: Utvärdering – vad fungerade? Vad fungerade mindre bra? Vad kan du göra bättre nästa gång?
Ex. Det var svårt att komma iväg till gymmet på hösten när det var mycket på jobbet, men jag har blivit starkare i ryggen eftersom jag varit envis och bestämd. Nästa gång är det bättre om jag utnyttjar vardagssituationer och stallet i stället för gymmet. T.ex. lyfta alla hinkar med vänster. Medan min häst äter kan jag ta en springtur med mycket backträning etc. 

En del tycker att det är lättare att vara målfokuserade om man skriver ned mål och en tydlig plan, medan andra tycker att det är lättare att ha det i huvudet. Hitta det som fungerar bäst för dig och KÄMPA i höst. 2016 är ditt år, eller hur?