Jävlar anamma i repris

I september förra 2012 var jag och min häst med om en olycka under en hoppträning. Min häst blev väldigt ivrig i en övning och sparkade bakut – vilket min häst brukar göra, men denna gång sparkade hon så högt att hon slog runt och landade på mig. Hon rullade av men rullade sedan tillbaka över mig. Min bröstkorg trycktes in och jag var platt som en pannkaka. Ambulanspersonalen trodde inte att jag skulle klara mig när de såg mig, men tack vare ridvästen var skelettet helt. Jag fick lämna sjukhuset dagen efter med svåra smärtor, men inga allvarligare skador.

Två veckor efter olyckan var jag uppe i sadeln igen. Haking såg hur rädd jag var till en början, hur mycket jag höll tillbaka, men när vi hittade min ”jävlar anamma”-inställning igen släppte spärrarna. Även om kroppen fortfarande smärtade och mitt högerben inte riktigt fungerade var det väldigt viktigt att komma igång. Ju längre man väntar, desto svårare är det att komma tillbaka. Oavsett om det handlar om en olycka eller ett problem i vardagen är det bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. Hitta en ”jävlar anamma”-inställning hos dig själv och använd dig av den när du rider. Vill hästen inte det du vill, ge dig fan på att du ska vinna.

Hur hittar man sin ”jävlar anamma”-inställning? En del har den väldigt lättåtkomligt medan andra får kämpa mer för att hitta den. En tydlig plan och målbild är dock enkla knep att använda för att vara motiverad. Är du motiverad är det lättare att ge sig fan på att klara problemet!

Vad vill du uppnå? Hur ska du gå tillväga för att nå målet? Ge dig fan på att nå det! 

IMG_1948