GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT 2019

Ett fantastiskt händelserikt år kan vi nu lägga bakom oss!

Det har inneburit för min del storslagna naturupplevelser från norr till söder, glädje och sorg, framgång och erfarenheter, men framför allt ett fantastiskt rikt liv som innehåller så mycket till min enkla vardag. Det ger mig styrka och nyfikenhet men också stor ödmjukhet och tacksamhet att få ta del av Era utmaningar och resa.

Jag har fått se livet släckas för elever, kolleger, förebilder och kära och nära, men även förlust av djur med stor betydelse är olidligt smärtsamt och känns meningslöst.

Att få ge livet en mening och kunna njuta av detta kan ta tid. Men när den tiden kommer, då fyller man på alla depåerna som har tömts och meningslöshet, frustrationer, hopplöshet, sorg och förtvivlan kan bli till rikedom och glädje över det som varit men framför allt det man har och är för stunden i livet.

Svensk och norsk storslagen fjällnatur med sina magiska berg, skogar, forsar och fantastiska ljus i en otrolig vacker sommar när det är som allra bäst i norden, fick jag uppleva i somras.

För att sedan avsluta året med att avnjuta Karibens turkosa vatten, ljumma vindar, förföriska nätter i månens sken över det Karibiska havet och öar med dess vita stränder och vajande palmer, är som en saga.

Däremellan att få bo i en svensk fantastisk skärgård och uppleva naturens oförutsägbara nyckfullheter invid vatten är en lyx och rikedom och kryddan till vardagslivet, gör ju saken inte sämre.

Men att dessutom ha fått ett långt yrkesliv med våra älskade hästar och därtill följa ett mycket stort antal ryttare och få ge dom det som jag brinner för…  ”Koden med hästen och sig själv i sammanhanget” när det gäller sin egen prestation, men också glädjen och rikedomen detta kan medföra tillsammans med livet i vardagen.

Jag vet att ett stort antal ryttare kommer att lyckas med sina uppsatta stora mål detta nya 2019, med alltifrån mästerskap till att hitta sin egen roll i livet med sig själv och tillsammans med vår kära vän /kamrat /partner / vapenbroder, älskade HÄSTEN!

Mitt 2019 kommer att innebära fortsatt arbete med ryttare och försöka vidare arbeta för att de ska hitta sin förmåga till att göra det unika tillsammans med sig själv i prestation med sin häst /hästar, men också finnas till pass om så inte blir detta år. Det kanske behövs ett berikande mellanår för att komma till just insikt eller styrka för framtiden och dess uppgifter och finna sin plats till ett rikt 2019

Jag vill avsluta med en dikt som skrevs av en insiktsfull olympier och önska er alla ett;

GOTT NYTT 2019

Ridsportens själ

Att rida för seger och klara sig väl, men tron är det, det som är ridsportens själ?

Eller är det att vara precis som andra, och stillsamt med skyffel bland hästskitar vandra?

Och kanske nån gång i lätt-A, och känna sig stolt för man klarar sej bra.

Fundera och drömma om hästen man har, skall han bli en stjärna i framtida dar

Skall jag kanske uppnå mitt innersta mål, bli upphöjd och firad och kanske idol.

Och titta mig högfärdigt myndigt omkring, se ner på andra som är ingenting.

Till de andra som var mina kompisar förr, jag stänger kanhända intill dem

En dörr.

Om jag inte ändrar mitt sinnelag och inser att ödmjukhet passar mig bäst, och

Tackar försynten som gav mig en häst.

En häst som bar mig och aldrig svek, när livets allvar blev lätt som en lek.

Jag kände mig stark men visst var jag svag, där längst inne i mitt lilla jag.

Och just där inne med tacksamhet jag minns , hästar som bar mig men ej längre Finns.

De var bara djur men kamrater likväl, är det månne det som är ridsportens själ?

av Petrus Kastenman