Fälttävlans-EM i Malmö

De svenska ryttarna bjuder på fina ritter i Malmö och något vi alla borde ta med oss från fälttävlans-EM är uthålligheten och koncentrationen fälttävlansryttarna är experter på! Hur många av er hade orkat rida samma bana, med full koncentration i varje galoppsprång, i 11 minuter? 

Försök hitta vardagssituationer där du kan träna din egen kondition! Ta cykeln till stallet, eller varför inte knyta på löparskorna och utmana dig själv. Hitta din egen träningsform – då är det lättare att behålla motivationen när höstmörkret kommer.

Tips på konditionsträning:

  • Löpträning – det är inte bara du som behöver konditionsträna, så försök få med en stallkompis, en hund eller varför inte din häst? Om du tar med dig hästen på löpturen tränar ni inte bara kondition, utan även lydnad för hand och ni har möjlighet att skapa en ännu bättre relation.
  • Raska promenader – passa på att skritta fram och av hästen för hand. Se till att du kan byta skor innan du sitter upp och börjar rida bara – ändamålsriktiga skor är viktigt både vid promenader och ridning.
  • Cykelturer – kanske är avståndet till stallet eller jobbet/skolan optimalt för en cykeltur? Lättast är att baka in träningen i saker du ändå gör till vardags!
  • Simning – nu när det är sommar är det ju perfekt att utnyttja våra uppvärmda sjöar/hav! Försök få med en kompis eftersom det kan vara farligt att vistas i vattnet ensam!
Har du några andra tips?