Amanda red lag-SM i Fälttävlan

Amanda Utterbäck på ponnyn Kurant red lag-SM i Fälttävlan förra helgen. Ekipaget tävlar för Roslagens rid- och körklubb och ingick i ett av ponnylagen som deltog under lag-SM.

Första deltävlingen, dressyr, gick på gräs och efter allt regn stod banan under vatten. ”Kurant kändes fin på framridningen, men ville inte gå i vattenpölarna… Vilken bra fälttävlanshäst jag har, haha!” säger Amanda ironiskt.

Bortsett från vattnet var Amanda ändå nöjd med sin ritt. Med 52,1 straff (65,2 %) i bagaget efter dressyren och en dåvarande 8:e plats individuellt av 44 startande, laddade Amanda om inför banhoppningen som väntade dagen därpå.

”Jag var lite nervös inför hoppningen eftersom Kurant inte brukar hoppa så bra vid dåligt underlag” säger hon. Det gick dock bra för framtidslöftet och de kom runt med fyra fel. ”Vi rev en oxer i uppförsbacke som vi kom lite nära inpå och jag började ”greja” för mycket med handen…” Utöver rivningen kändes banhoppningen bra och ekipaget låg fortfarande gott till inför den avgörande terrängritten.

Förutsättningarna inför terrängritten var inte de bästa – även om arrangörerna hade gjort ett utmärkt jobb med att avleda vattnet från tävlingsbanan. Amanda och Kurant lyckades dock gå felfritt i mål både på hinder och även tid. Med den lyckade terrängritten avancerade ekipaget till en 5:e plats individuellt. ”Trots regnet hade vi en riktigt rolig helg, men nu laddar vi om till individuella SM som går i Tågarp om två veckor”, säger Amanda.

Vi önskar Amanda all lycka till i framtiden och hoppas att få läsa mer om hennes äventyr.

Amanda Utterbäck på sin ponny Kurant tidigare i år.