16-åriga Lovisa satsar på junior-SM

Lovisas ridintresse har funnits i princip hela livet, som 11-åring började hon träna för Haking på sin B-ponny som hon tävlade upp till Msv B med. Sedan 2år tillbaka rider hon hennes 2 storhästar Charming B(7-åring e.Camaro M) och Sigvard (4-åring e. Lucky Point) i Söderby på torsdagar. Charming B har hon tävlat upp till 135 och kvalat 140.

 

Som ryttare beskriver Lovisa sig själv som väldigt envis.

–    Jag ger mig inte fören jag är nöjd och kan sitta och nöta väldigt länge. Jag har lätt att anpassa min ridning till olika hästar och har ganska bra förmåga att se avstånd. Min svaga sida är att jag ibland är för noga. Förr kunde jag också tappa tålamodet, men med Hakings hjälp har det blivit mycket bättre tycker jag.

Målet är solklart. Lovisa ska i höst debutera 140 och ska då försöka rida en nollrunda eller ta en placering för att kvala junior-SM. Lovisa tror att det är just hennes envishet som bidragit till hennes framgång och kommer att ta henne dit hon vill.

–    Jag ger mig inte fören t ex. en övning är ordentligt gjord, både från mig och hästen.

Lovisa hatar när saker är halvdant gjorda och för henne går hästarna före nästan allt. Hon satsar allt på sin ridning och det är tur att hon har en mamma som ställer upp.

  –    Min mamma hjälper mig varje dag i stallet. Hon kan hjälpa mig att sätta upp olika övningar och vi planerar tävlingar tillsammans. Det kan vara svårt att hinna med vardagsarbetet själv när man har två tävlingshästar och går i skolan. Man måste ju hinna göra lite läxor då och då också…